ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ DE ROMÂNII DIN CATALUNYA

19.11.2016 17:39

 

 

 

Este un motiv de sărbătoare și un prilej de bucurie, pentru toți  românii de pretutindeni, să ne întâlnim de 1 Decembrie să dăm mână cu mână pentru o inimă română, în special aici în Catalunya, Spania.

 

”Asociațiile culturale românești organizează spectacole la care este invitată toată suflarea. Românii vor purta cu mândrie costumul național, vor să arate că păstrează tradiția, cultura și portul tradițional.

Un bun prilej pentru copii noștri, mulți dintre ei născuți aici, să intre în atmosfera unei zile speciale pentru noi.

„La Mulți Ani România!” se numește spectacolul organizat de Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Valles, despre care președinta asociației Stela Vidrașcu ne-a spus:

„Vă asteptăm cu drag să veniți, să ne îmbrăcăm în costumul nostru tradițional, să cântăm împreună Imnul României, să petrecem românește și să arătăm tuturor că suntem mândri de a fi români, oriunde locuim! La spectacol vor participa artiști invitați din România de la televiziunea Favorit Tv Nicușor Ionița și Violeta Popa . Vom avea de asemenea momente artistice susținute de: Liliana Tamrazova recital la vioară, recital de poezie si expoziție de carte: Elena Buldum, Corina Oproae, Formația Plai Moldovenesc. Ni se vor alătura prietenii din Republica Moldova care trăiesc în Catalunya iar îndrăgitele soliste Angela Mocanu și Elena Bosinceanu ne vor încânta cu melodiilor lor

O asteptăm cu drag în special și pe micuța artistă, de doar 5 ani si 11 luni, Carla Georgia Mezea, care tocmai a participat la Festivalul Internațional Propatria -tinere Talente Românești 2016 -Roma , de unde s-a întors cu o diplomă.

Va fi prezentată o expoziție cu lucrări semnate de pictorița Daniela Sălăgean și o expoziție de artizanat și artă populară românească RoBarna.

Premii la Tombola vor fi oferite de următorii colaboratori : Digi Mobil, MaxDSS TV satelit Barcelona, Grupul Mercatrom Barcelona, Gerovital, Atlassib și Cristian Finance.

Sunteți așteptați în data de 27 noiembrie 2017, începând cu ora 16,00 la Parets del Valles, Casal Can Butjosa, Carrer de la Salut nr. 50.

sursa: robarna.com