În o zi Sfântă de Crăciun

28.12.2016 16:37

     În o zi Sfântă de Crăciun, la Parohia  ortodoxă” Ștefan cel Mare” în  Capela Sant Julia de Vilamirosa din Manlleu, Barcelona, s-a organizat anul acesta,  spectacolul de Crăciun.

                                                                                                                                                                                                                              

 

 

    În zi Sfântă de Crăciun, 25 decembrie 2016, în Parohia ortodoxă” Ștefan cel Mare” din Manlleu, aproape toată suflarea din regiunea Barcelona și Girona, cu părinți, bunici și copii, așteptau cu nerăbdare să vină Moșul, încărcat cu multe daruri, să aibă sacul cât mai plin, așa cum o face de fiecare dată, când trece pe la toți copii frumoși și cuminți.

  Capela frumos împodobită,  de copii și părinți, a arătat ca într-o minunată poveste, cu beteală de toate culorile, clopoțeii zornăind, bradul plin de luminițe că însuși Dumnezeu se bucura de sărbătoare împreună cu noi toți cei prezenți.

  După slujbă a venit un invitat special așteptat mult de copii, se deschide ușa și apare Moș Crăciun, venit de departe cu sacul plin cu dulciuri și jucării. Bucuria copiilor era mare și nu vă spun că și a părinților emoționați până la culme.

  Așteptam cu toții nerăbdători să vină Moșul așa cum o făcea pe vremea copilăriei noastre. Moșul a intrat agale și s-a așezat lângă magicul brad, iar copii au făcut  un cerc în jurul lui. A pregătit fiecare câte un colind, o poezie, din partea :

-Formației Plai Moldovenesc  cu două colinde minunate,” Noi pețim și colindăm”, ” Măruț mărgăritar”, Daria  Aniela Chiscan ( 5ani) cu poezia, ”  La joguines”,  Teleuca George ( 10 ani), poezie, ”Dragul nostru Moș Crăciun”, Corul de copii al Parohiei, ” Moș Crăciun cu plete dalbe”, ”Săniuța fuge”, ” Bună dimineața la Moș Ajun”, ” Dom-Domn să înălțăm”, poeta și publicista Elena Buldum cu poezia, ” La săniuș” , Teodor Dumitrescu ( 4 ani) cu ” Omul de zăpadă” și ” Îngerașul”,  Ioana Cristina Dumitrescu ( 11 ani) la vioară, ” Trei crai de la răsărit”,  ”William Tell”, de Rossini și” Jacobs Dance”, de Katty și Davis Brackwell,  la pian a interpretat,”  La Vitleem colo-n jos”, ”Moș Crăciun cu plete dalbe”, și ”Cântec fără cuvinte” în la menor de Fritz Spindler, și Rafaela de 10 ani  cu o poezie. Crăciunițele Dolhăscu Ilioara- Andreea de 20 de ani cu,  ”Leru-i ler” împreună cu Gabriela Furtună”, La Betleem colo-n jos”, de altfel  Carla și Carmen Mezea, ” O noapte de vis”, ”A venit iarna”, ”O , ce veste minunată”  și invitata specială Angela Mocanu, cu un minicor de copii au cântat, ” Larg deschideți ușa, ”Credință”, ”Urare”, ”Steaua sus răsare”, ”Florile dalbe”, și fiecare a cântat și a recitat să audă Moșul pentru a putea dărui cadourile mult așteptate. D-na Carmen Mezea –Oglan a prezentat pe fiecare și ne-a introdus în atmosfera de poveste. Cele trei Crăciunițe Claudia, Gabriela și Ilioara, care l-au ajutat pe Moșul să scoată cadourile din sac. Cei mai mici bineînțeles au început să plângă, erau mai speriați unii dintre ei,  că au făcut cunoștință cu Moșul pentru prima dată, dar le-au  trecut  după ce au primit câte un dar.

  Ca orice poveste începută frumos, s-a terminat cu bine, evenimentul a fost organizat de noi toți pentru copii, de noi cei care am participat acolo, cu toții am contribuit la promovarea datinilor și obiceiurilor și tradițiile acestui neam. A fost organizat din suflet de oameni pentru oameni și pentru copii noștri, ca aceștia să vadă și să nu uite ce frumoase sunt tradițiile românești. Am reușit să aducem tuturor o bucurie și o mulțumire sufletească!

  Mulțumiri speciale părinților, organizatorilor, sponsorilor , părintelui și tuturor celor care au fost prezenți și au participat ca acest eveniment să fie posibil și deasemenea fotografului Claudiu Mezea!